PostHeaderIcon Zanimljivosti

samo-opusteno - Svet oko nas
Najnovije informacije sa samo-opusteno

 • Više muških nego ženskih prostitutki u Švedskoj
  Više muških nego ženskih prostitutki u Švedskoj


  Porast broja prostitutki ne brine Šveđane, nego im je čudan odnos koji je toliko porastao u korist muških prostitutki.

  U Švedskoj je plaćanje seksa postao vrlo raširen običaj, sudeći prema istraživanju Nacionalnog veća mladih u kojem stoji da je 2.1 posto muškaraca u dobi od 16 do 25 godina prodavalo seksualne usluge, dok je to isto radilo samo 0.8 posto žena.

  Potparolka veća prokomentarisala je ove brojke rekavši da se radi o 20 hiljada osoba kojima hitno treba pomoć, dodavši da im je teško shvatiti ovaj nesrazmer u korist mušk...

 • Ubacivao LSD kolegama u kafu zato što su dosadni
  Tinejdžer ubacivao LSD kolegama u kafu jer ih je smatrao dosadnim i negativnim.

  Tinejdžer iz Missourija je optužen da je stavljao LSD u piće kolegama sa posla, a svoj čin je objasnio kazavši da je to radio jer su njegove kolege previše negativne i neraspoložene, a on je to želeo popraviti, prenosi The Sun. Ovaj 19-godišnjak je policiji priznao svoje razloge za ubacivanje halucinogene droge u pića kolega, a sada mu preti nekoliko kazni zbog omamljivanja kolega i posedovanja narkotika.

  Menadžerka firme videla ga je kako stoji blizu njene čaše sa vodom pa je odlučila da ne pije i...

 • Život na Marsu nastao mnogo pre nego na Zemlji?
  Život na Marsu nastao mnogo pre nego na Zemlji?

  Ubrzo nakon nastanka Sunčevog sistema formirala se i čvrsta kora Marsa, pokazalo je najnovije istraživanje u kojem se pretpostavlja da su se uslovi za nastanak života pojavili na Crvenoj planeti veoma rano.  Da bi na planeti mogla da postoji voda u tečnom stanju potrebna je čvrsta površina, dakle kora.

  - Naši rezultati pokazuju da su na Marsu mogli da postoje okeani i život mnogo pre nego na Zemlji - rekao je za A...

 • Zmija iz tegle sa vinom se probudila posle tri meseca i ujela ženu
  Zmija iz tegle sa vinom se probudila posle tri meseca i ujela ženu

  Jedna žena iz kineskog grada Šuangčenga želela je da izleči reumu tradicionalnim lekom – zmijskim vinom, ali ju je ujela zmija koja je nekim čudom preživela tri meseca u tegli sa vinom.  Zmijsko vino, šeđiju, dobija se tako što se živa zmija otrovnica zatvori u teglu sa vinom.
  U ovom slučaju zmija je nekako preživela tri meseca u tegli i, kada je žena, koja se novinarima predstavila samo kao Liu, prošlog meseca otvorila...

 • Svih 1,2 milijarde korisnika Fejsbuka na jednoj slici
  Ako želite da vidite koliko ljudi svakodnevno koristi Fejsbuk, sajt "thefacesoffacebook.com" stavio je sve korisnike, njih 1,2 milijarde, koji su predstavljeni obojenim pikselima, u ovu sliku na kojoj, prilikom uvećanja možete videti individualna lica svakog člana Fejsbuka.  "Faces of Facebook" stranicu napravila je dizajnerka Natalia Rohas. Na prvi pogled slika izgleda kao statična slika na televizoru kojem nedostaje TV signal.

  [img]http://www.blic.rs/data/images/2013-09-27/383094_facebook1_ff.jpg?ver...

Reklame
Razmena Banera - www.samo-opusteno.info